Predrag Milić

Predrag Milić, Doktorand

MSc Urban Studies (Urbanistik)
MSc Architektur

Predrag Milić studierte Architektur an der Universität Belgrad sowie Urban Studies in Brüssel, Wien, Kopenhagen und Madrid (Urban Studies, Erasmus Mundus 4CITIES). Seit 2018 forscht er am Interdisciplinary Centre for Urban Culture and Public Space im Rahmen seiner Dissertation zum Thema: THE SELF-PROVIDED CITY: On the importance of informal processes for the re-conceptualisation of the idea of public good on the urban periphery (working title).

Doktorand
Forschungsbereich Stadtkultur und Öffentlicher Raum E285-02
future.lab
Fakultät für Architektur und Raumplanung

Curriculum vitae Predrag Milić

geboren in Belgrad, Serbien.

seit 09|2018
Doktoratsstudium der Sozial- und Wirtschaftswissenschaften, Fakultät für Architektur und Raumplanung, Technische Universität Wien, Österreich. Arbeitstitel der Dissertation: THE SELF-PROVIDED CITY: On the importance of informal processes for the re-conceptualisation of the idea of public good on the urban periphery.

09|2014 – 09|2016
Erasmus Mundus Masterstudium 4Cities, UNICA Euromaster in Urban Studies. Titel der Abschlussarbeit: “POLITICAL SPACE MATTERS: On the importance of urban spaces for the political engagement of ordinary citizens”.

09|2010 – 07|2012
Masterstudium der Architektur an der Fakultät für Architektur, Universität Belgrad, Serbien. Titel der Abschlussarbeit: “HUNGRY CITY: On the importance of food culture for the social change in the city”; Projekt: Sweet Water Organics CIVIC CENTER, Belgrade.

seit 2020
Projektkoordinator des Research Centre Škograd, Belgrad.

seit 2019
Mitglied „Smarter Building Housing Cooperative“, Belgrad.

seit 2016
Projektkoordinator „The Action Research Project Škograd“, Belgrad.

2017 – 2018
Projektkoordinator „A Smarter Building Model for Affordable Housing in Serbia – Who Builds The City“, Belgrad.

2015 – 2016

Mitbegründer „Association of Political Space Matters“, Berlin.

2015 – 2016

Projektpartner „Urban Action Network“, Berlin.

Projektpartner „Christiania Political Realm Research“ CRIR, Kopenhagen.

2013 – 2014

Mitbegründer „The School of Urban Practices“ Urban Incubator, Belgrad.

Projektpartner „A Model for Savamala“ Urban Incubator, Belgrad.

2012 – 2013

Lehrassistenz an der Fakultät für Architektur, Universität Belgrad.

Publikationen

Joksimović, J. Milić, P. Utvić, M. (2019). How we build ŠKOGRAD: Anatomy of the Infrastructure of Hope, Belgrade: Institute of Pedagogy and Andragogy, Faculty of Philosophy, University of Belgrade and Goethe Institute.

Ateş, B. Milić, P. Sobral, L. (2019). Urban Trialog: Participatory Action Experiences from Ankara, Belgrade and São Paulo, Stuttgart: Städtebau Institut – International Urbanism.

Džokić, A. Neelen, M. Kuzmanić, J. Milić, P. (2019). Enterprises of Survival, Seoul: Biennale of Architecture and Urbanism.

Džokić, A. Milić, P. Neelen, M. (2018). A novel model for affordable, cooperative housing in Serbia, Belgrade: Who Builds The City.

Joksimovic, J. Milić, P. Petrović, A. Utvić, M. (2018). Schoolcity – Rethinking the Agency of the Local School in the Urban Periphery, Alternative EERA Network: 05. Children and Youth at Risk and Urban Education.

Hildebrandt, V. Milić, P. (2017).Polipnyx: A Forgotten Invisible City, Brussels: 4Cities September Salon.

Utvić, M. Ostojić, N. Simić, I. Petrović, O. Petrović, A. Joksimović, J. Milić, P. (2017). My Piece of the City: Škograd – Schoolcity, City Guerilla, Belgrade: Goethe Institute.

Hildebrandt, V. Milić, P. (2016). Political Space Matters, Belgrade: Self-publishing.

Hildebrandt, V. Milić, P. (2016) Making Cities: Visions for an Urban Future, Brussels: EUROCITIES.

Straus, M. Fyssa, A. Horvath, B. Milić, P. (2015). Philosophy of the urban?, Vienna: 4Cities.